Du har inga produkter i varukorgen.

Är Smartline flow kompatibelt med Telldus?

Lamporna från Smartline Flow är dagsläget helt fristående och styrs via Bluetooth. De kommer däremot inom kort att bli kompatibla med Telldus system, vilket gör att du då kommer att kunna styra lamporna via Telldus app likt alla andra produkter.

Vad är Smartline Flow?

Smartline Flow är ett externt koncept för smart belysning, men som kommer att bli kompatibelt med Telldus inom en snar framtid. Lampornas fokus ligger på att det ska kännas enkelt att skaffa ett smart hem, oavsett hur tekniskt kunnig du är. Ljuskällorna styrs helt via Bluetooth och installeras med två enkla steg via Smartline-appen. Du väljer sedan själv om du vill styra lamporna via där eller med fjärrkontroll. Du kan även välja att tända och släcka med hjälp av timerfunktionen.

Vad skiljer lamporna från andra system med smart belysning?

Det som gör lamporna unika är helt klart enkelheten. Du behöver inga extra prylar för att få belysningen att fungera, utan det smarta sitter i själva ljuskällan som styrs via Bluetooth. Detta gör att du kan styra lamporna helt via din mobil. Du kan självklart fortsätta använda din vanliga strömbrytare för att tända och släcka lampan om du hellre föredrar det.

Mina lampor lyser inte. Har jag gjort något fel?

För det första, säkerställ att strömbrytaren är påslagen. Kan tyckas vara självklart, men det är oftast det man missar.


Har du sladd till kontakten? Kontrollera att den är ordentligt isatt. Fungerar det fortfarande inte så kontakta oss via support@telldus.se.

Mina lampor tänds och släcks utan att jag gör något. Vad har hänt?

Detta kan bero på två orsaker.

1. Du har inte lagt till dina ljuskällor i appen. Det betyder att lampornas mottagning är öppen och kan styras av andra användare inom räckvidd som också har fjärrkontrollen.

2. Den andra orsaken kan vara att du har lagt till en timer för lampan. Gå in i appen och titta vilka timers du har ställt in och stäng av de som inte behövs.

Hur återställer jag fjärrkontrollen?

För att återställa kontrollen så behöver du hålla reset-knappen på baksidan av kontrollen intryckt i ca 4 sekunder. Dioden på framsidan av kontrollen ska då blinka till två gånger. Tryck sedan på reset-knappen en kort stund. Dioden ska då börja blinka långsamt för att visa att den är i ”parningsläge”. Du behöver alltså trycka på reset-knappen två gånger. Första gången i 4 sekunder, andra gången 1 sekund.