Du har inga produkter i varukorgen.

FAQ – Smart belysning

Smart belysning – Smartline Flow

Det som gör lamporna unika är helt klart enkelheten. Du behöver inga extra prylar för att få belysningen att fungera, utan det smarta sitter i själva ljuskällan som styrs via Bluetooth. Detta gör att du kan styra lamporna helt via din mobil. Du kan självklart fortsätta använda din vanliga strömbrytare för att tända och släcka lampan om du hellre föredrar det.

Smartline Flow är ett externt koncept för smart belysning, men som kommer att bli kompatibelt med Telldus inom en snar framtid. Lampornas fokus ligger på att det ska kännas enkelt att skaffa ett smart hem, oavsett hur tekniskt kunnig du är. Ljuskällorna styrs helt via Bluetooth och installeras med två enkla steg via Smartline-appen. Du väljer sedan själv om du vill styra lamporna via där eller med fjärrkontroll. Du kan även välja att tända och släcka med hjälp av timerfunktionen.

Detta kan bero på två orsaker.

1. Du har inte lagt till dina ljuskällor i appen. Det betyder att lampornas mottagning är öppen och kan styras av andra användare inom räckvidd som också har fjärrkontrollen.

2. Den andra orsaken kan vara att du har lagt till en timer för lampan. Gå in i appen och titta vilka timers du har ställt in och stäng av de som inte behövs.

För det första, säkerställ att strömbrytaren är påslagen. Kan tyckas vara självklart, men det är oftast det man missar.


Har du sladd till kontakten? Kontrollera att den är ordentligt isatt. Fungerar det fortfarande inte så kontakta oss via support@telldus.se.

Skruva i lampan i armaturen, ladda ner Smartline-appen och lägg sedan till ljuskällan.

För att återställa kontrollen så behöver du hålla reset-knappen på baksidan av kontrollen intryckt i ca 4 sekunder. Dioden på framsidan av kontrollen ska då blinka till två gånger. Tryck sedan på reset-knappen en kort stund. Dioden ska då börja blinka långsamt för att visa att den är i ”parningsläge”. Du behöver alltså trycka på reset-knappen två gånger. Första gången i 4 sekunder, andra gången 1 sekund.

Då lamporna inte är godkända för utomhusbruk rekommenderar vi inte detta.

Nej, du behöver inget konto för att använda lamporna. Det är så enkelt!

Lamporna från Smartline Flow är dagsläget helt fristående och styrs via Bluetooth. De kommer däremot inom kort att bli kompatibla med Telldus system, vilket gör att du då kommer att kunna styra lamporna via Telldus app likt alla andra produkter.

I dagsläget är Smartline Flow inte kompatibelt med andra system.

Load More

Smartlines app

Genom att skapa en scen kan du exempelvis ställa in att lamporna i vardagsrummet dimras ner till en viss procent när du ska titta på film. Detta innebär att du enkelt kan trycka på din sparade grupp och lamporna anpassas då efter dina inställningar. Vill du att vi guidar dig steg för steg? Klicka här!

Nej, det behöver du inte. Du kan köpa Smartlines fjärrkontroll som gör att du kan tända, släcka och dimra med ett klick.

Ja, via Home Sharing kan du dela dina enheter med resterande familjemedlemmar. För att göra detta krävs det att mottagaren har den senaste versionen av Smartline-appen. Avsändaren väljer i menyn att dela enheterna och skriver då in en kod. För iOS-användare är det smidigaste sättet att dela via Airdrop, annars via en länk som skickas på mail. Mottagaren anger därefter samma kod och sedan är det färdigt. 
Klicka här för att se hur du delar dina lampor steg för steg.

Det enda du behöver göra är att gå in på “timers”, tryck sedan på “+” för att lägga till en timer på specifik ljuskälla eller smart plug. Därefter döper du timern till valfritt namn och ställer in vilken tid du vill att lampan ska slå på eller av.
Klicka på någon av följande länkar för att se hur enkelt det är att timer på din belysning eller på din smarta plug.

För att komma igång med Telldus produkter måste du först registrera dig, vilket du enkelt gör via länken här! När du aktiverat ditt konto är det dags att lägga till dina enheter.

Genom att använda gruppfunktionen kan du synka flera lampor i hemmet. På så sätt kan du få alla smarta lampor att agera på samma sätt, vilket är bra om du exempelvis har flera spottar i en och samma lampa. För att se hur man ställer in steg för steg, klicka här!

Load More