Du har inga produkter i varukorgen.

FAQ – Leverans och beställning

Leverans och retur

Vi levererar enbart till Sverige i dagsläget men inom kort även till Tyskland och Finland.

Vi erbjuder i dagsläget inte fria returer. Du står själv för returkostnaden och väljer därför vilket sätt du vill skicka tillbaka varan på. Använd om möjligt samma emballage du mottog din order i.

Har ditt paket gått i retur till oss så kommer vi kreditera ordern och du får lägga en ny beställning. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta på webshop@telldus.se

Om du får hem en vara som är defekt kan du alltid kontakta vår kundservice på support@telldus.se. Reklamationer kan göras upp till två månader från inköpsdatum. Vi står såklart för fraktkostnaden.

Vi levererar dina varor med DHL till ditt närmsta DHL-ombud. Ordern skickas från vårt lager helgfria vardagar måndag-torsdag.


Inom Sverige tar leveransen normalt 2-4 vardagar, räknat efter att vi mottagit din beställning.

Du har 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit varan från ditt ombud.

I paketet finns en följesedel med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Säkerställ att du returnerar din produkt i samma skick som du fick den. Använd om möjligt samma emballage som du mottog din order i. Har du betalat med Klarna registrerar du returen via dem för att inte få en betalningspåminnelse.

Returnera till: Proove AB, Kabelvägen 7, 31150 Falkenberg
Märk ditt paket med “Att: Retur Telldus”. 

Återbetalningen beräknas att nå dig 3-5 dagar efter att vi godkänt/registrerat din retur.

Vi ber om ursäkt för detta! Vänligen kontakta webshop@telldus.se så hjälper vi dig vidare med ärendet.

Load More

Beställning

När vi behandlat din order skickar vi ett bekräftelsemail som säger att varorna är på väg. Har du inte mottagit mailet inom 2 vardagar kan du alltid höra av dig till webshop@telldus.se.

I kassan finns ett svart fält ovanför dina valda produkter. Klicka på länken för att få upp ett textfält där du kan skriva in din rabattkod. När du angett koden klickar du på “använd rabattkod” för att den ska registreras. Du ska nu se att summan ändrats.

Fungerar den inte ber vi dig först kontrollera att koden skrevs in rätt och att giltighetstiden för koden gäller. Ser allt rätt ut men att koden trots det inte registreras, finns vi nära till hands på hello@telldus.se för att se över problemet.

Load More

Betalning

När vi mottagit, registrerat och godkänt din retur/reklamation gör vi en återbetalning till det konto som du använde vid ordertillfället. Pengarna beräknas sedan finnas på ditt konto inom 3–5 dagar.

Nej det behöver du inte. Gå in på ditt Klarna konto och klicka på fakturan det gäller och sedan på “rapportera retur”. Fakturan blir då fryst tills dess att vi har behandlat din retur. Du får sedan ett mail från Klarna när din retur är behandlad och fakturan är uppdaterad/krediterad.

Tyvärr är det inte något som är möjligt hos oss då vi inte har stöd för detta i våra system.

Kontakta oss gärna på hello@telldus.se och skriv med ditt ordernummer i mailet så ser vi över vad som blivit fel.

Load More