Inga produkter i varukorgen.

Så fungerar geofence

Är du redo att ta nästa steg mot en automatiserad vardag? Med vår premiumtjänst geofence kan du få ditt hem att sköta sig självt, baserat på din mobils position. Vi guidar dig!

Funktionen finns tillgänglig för iOS och Android. Observera att användandet för Android kan komma att fungera olika bra baserat på tillverkaren av mobilens implementering av batterioptimering. Om batterioptimeringen är för hård mot appen, kan appen stängas ner av operativsystemet och geofence slutar då att fungera. Detta är dessvärre inget Telldus kan påverka. 

Vad är då geofence?

Geofence är ett förbestämt geografiskt område som tillsammans med din mobils position kan trigga igång olika händelser via vår molntjänst, Telldus Live.

Låt oss säga att du vill att värmen i hemmet ska höjas något, i lagom tid till dess att du kommer hem från jobbet. Genom att ställa in en radie på 2 km från ditt hem, höjer din smarta elementtermostat värmen när du åker in i området som du valt. Eller önskar du kanske att komma hem till ett upplyst hem? Möjligheterna är oändliga.

En tryggare vardag

Utöver att göra livet lite bekvämare skapar även geofence en trygghetskänsla för hela familjen. Du kan nämligen ställa in att både du och din partner ska få en notis i mobilen när barnen kommit hem från skolan, eller om rörelse upptäcks när du inte är på plats. På så sätt får du full kontroll över hemmet, oavsett var du befinner dig. Man kan även vända på det och markera skolområdet som en geofence, vilket kan indikera om barnen inte kommit fram till skolan.

Uppgradera dig till Premium

Geofence är en av många förmåner som du får ut av att vara premiumanvändare hos Telldus. Skapa en enklare vardag genom att automatisera dagliga rutiner, så att du kan luta dig tillbaka och fokusera på viktigare saker i livet. Få fördelar som att bli först med att testa nya produkter som lanseras, generösa rabattkoder och förmånliga erbjudanden. Ta del av funktioner som att dela och växla konton, grannsamverkan, spara pengar – och mycket mer!

Hur sätter jag upp en geofence?

  1. iOS: Gå till menyn och tryck på “mer”. Android: tryck på menyn uppe till vänster.
  2. Tryck på “hantera geofence”.
  3. Aktivera funktionen via reglaget uppe till höger.
  4. Tryck på +ikonen nere till vänster för att lägga till ett nytt geofence.
  5. Använd två fingrar och markera önskat område för din geofence. Välj namn.
  6. Ställ in vad du vill ska ske när du kommer till markerat område.
  7. Ställ in vad du vill ska ske när du lämnat markerat område.
  8. Välj om din geofence ska vara aktiverad eller bara vid specifika tider.
  9. Nu är din geofence skapad!