Inga produkter i varukorgen.

Hur återställer man TellStick Flow?

Dra ut sladden. Tryck och håll inne knappen. Koppla in sladden medan du håller inne knappen. Släpp knappen när LED blinkar rött (tar ca 10 sekunder).

Hur ansluter jag Telldus produkter till Amazon Alexa?

  1. Gå till https://www.amazon.com/Telldus-Technologies/dp/B075Z5DJGV
  2. Tryck på ”sign in”.
  3. Logga in med ditt Amazon-konto.
  4. Tryck på ”enable”.
  5. Logga in på ditt Telldus-konto.
  6. Läs igenom villkoren och godkänn om du accepterar.
  7. Stäng fliken. Tryck på ”discover devices” för att dela dina telldus-enheter med Amazon Alexa.
  8. Du ser nu en lista över dina enheter som är anslutna till ditt Telldus-konto. Här kan du även välja att ta bort enheter du inte vill styra med Amazon Alexa.
  9. Ladda ner Alexa-appen till din smartphone och logga in.
  10. Samtliga enheter syns under ”devices”.
  11. Du kan nu prata med din Amazon Alexa högtalare och ge röstkommandon för att styra enheter eller se temperatur.

Hur skapar jag en händelse för motorvärmaren?

  1. Logga in på ditt konto.
  2. Tryck på ”trigga händelser” i menyn.
  3. Tryck på ”+ skapa ny händelse”.
  4. Ge händelsen ett namn och tryck på ”skapa”.
  5. Din händelse finns nu i listan.
  6. Dra upp ikonen för motorvärmaren till triggers.
  7. Välj avfärdstid.
  8. Välj vilken termometer som ska läsa av utomhustemperaturen (om du har flera).
  9. Under åtgärder i samma händelse, dra upp den enhet som din motorvärmare är ansluten till.

(OBS! Måste göras i desktop.)

Hur exkluderar jag en produkt?

Detta gör du enklast genom att följa den specifika manualen som medföljer i förpackningen, alternativt under fliken “manualer” på produkten i webbshoppen. Det skiljer sig oftast något beroende på vilken produkt det gäller, men generellt brukar det gå till på följande sätt: Välj den enhet som du vill exkludera i appen och gå sedan in på inställningar där du kan välja att exkludera produkten. 

Klicka sedan 3 gånger på enheten för att exkludera den.

Min TellStick är offline, vad gör jag?

Se först hur din TellStick lyser i guiden här.

Genomför sedan följande steg: Börja med att starta om din router och hjälper inte det så kan diu testa att starta om din TellStick. Om detta inte hjälper bör du även testa med att byta nätverkskabel samt byta nätverksport som TellStick-kabeln sitter i. Hjälper inte detta bör du prova att ansluta TellStick till en annan router, exempelvis en väns eller grannes, för att kunna utesluta att problemet inte sitter i routern. Fungerar den fortfarande efter åtgärderna är du varmt välkommen att kontakta oss på support@telldus.se.

Hur återställer jag en enhet?

Det skiljer sig något beroende på vilken produkt det gäller. Enklast är att följa vad som står i produktens egna manual. Du får med manualen i förpackningen men hittar även den snabbt och enkelt på webben och produktens sida, under fliken “manualer”.

Hur många enheter kan jag ha i min gateway/hub?

Du kan ha upp till 232 stycken Z-Wave produkter och med 433MHz är det obegränsat antal. Värt att notera är att du max kan ha 8 st termometrar (av Telldus fabrikat) per TellStick gateway. Vill du ha fler, kan du köpa till termometrar från andra fabrikat som kan kopplas samman. Har du väldigt många Z-Wave enheter minskar maxantalet för hur många 433MHz produkter du kan ha.

Jag vill lämna över min TellStick till en annan användare. Hur gör jag?

Gå in på ditt konto via live.telldus.com och klicka på “hantera platser”. Välj sedan den TellStick du vill överföra. Klicka på “ändra Inställningar” och sedan “administration” och ange den nya ägarens konto (Telldus Live-kontot måste vara skapat och verifierat). Klicka slutligen på “överför”. Verifiering måste sedan göras på den e-postadress du angav för att kunna överföras till TellSticken.

Jag har köpt en ny TellStick, hur får jag över mina enheter?

Vi rekommenderar dig att följa stegen via länken här!

Tänk på att sensorerna ska namnges på nytt när de dyker upp på din nya TellStick. Dina tidigare händelser måste du välja om på de enheter du satt trigger, villkor och åtgärder på, då enheterna är nya på din TellStick. Z-Wave-enheter måste först exkluderas från den gamla TellSticken och sedan inkluderas på den nya, då dina enheter endast kan vara inkluderade på en TellStick åt gången.